Voordat leerlingen doorstromen naar het harmonieorkest, leren ze samenspelen in het WIT (ons opstaporkest) en het WAT (B-orkest)

WIT

Als een leerling na een tijdje les de eerste beginselen onder de knie heeft, begint de leerling in WIT, Wilhelmina Instromend Talent. In dit orkest leren we samen te spelen en naar elkaar te luisteren. Elk jaar geeft WIT een paar leuke concertjes; zoals een opa-en-oma-concert, een pepernotenconcert of een optreden in een verzorgingshuis.

Dirigent

Het Opstaporkest staat onder leiding van Esther Baas.

WAT

Wilhelmina’s Aanstormend Talent is ons opleidingsorkest. Dit orkest geeft, de over het algemeen jeugdige muzikanten, alle gelegenheid om binnen een uitgebreide bezetting zich muzikaal te ontplooien. Tijdens de repetitieavonden gaat het orkest aan de slag met uitdagende muziek waarbij de leerlingen goed naar elkaar moeten luisteren en reageren op de dirigent. Van klassiek tot koraal, van pop tot musical; er staat van alles op de lessenaar! Regelmatig word je uitgedaagd om een mooie solo met het orkest te spelen en wat te denken van onze deelname aan festivals, waar we er met een bus op uit trekken om het publiek te verrassen.

DAT

Elk orkest heeft een dirigent nodig, bij WAT is dat DAT. De Dirigent Aanstormend Talent: Wout Ligterink. Wout weet al heel wat jaren de jeugd van Wilhelmina te inspireren tot het spelen van mooie noten waarbij hij de leden uitdaagt om hun muzikale grenzen te verleggen. Wout dirigeert daarnaast het grote orkest van Wilhelmina en voegt beide orkesten graag samen. Er ontstaat dan een mega orkest waarin WATers worden meegezogen in de dynamiek van het grote orkest. Kom vooral eens luisteren op Koningsdag! Je weet niet wat je hoort. Je snapt dat de overstap van WAT naar het grote orkest vervolgens weinig meer voorstelt.

Wout is naast dirigent ook verantwoordelijk voor een groot deel van de cultuureducatie binnen Overijssel. Waarbij scholen, cultuuraanbieders en muziekverenigingen worden uitgedaagd om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met cultuur.