Voordat leerlingen doorstromen naar het grote orkest, leren ze samenspelen in het opstaporkest (C-orkest) en het WAT (B-orkest)

Opstaporkest

Als een leerling na een tijdje les de basis onder de knie heeft, gaat de leerling naar het opstaporkest. In dit orkest leren om samen te spelen en naar elkaar te luisteren. Elk jaar geeft het Opstaporkest een paar keer een concertje.

Dirigent

Het Opstaporkest staat onder leiding van Gerjanne Dannenberg. Gerjanne heeft de opleiding … gedaan, en naast het lesgeven op verschillende scholen, geeft ze AMV bij de Muziekschool Rijssen, is ze dirigent bij het Opstaporkest en fagottist bij onze Muziekvereniging.

WAT

Wilhelmina’s Aanstormend Talent is ons opleidingsorkest. Dit orkest is een voorbereiding op ons harmonieorkest. WAT heeft een gevarieerd programma, veel filmmuziek en pop-liedjes, maar ook klassiekere stukken om de zuiverheid en dynamiek te oefenen.

DAT

Elk orkest heeft een dirigent nodig, voor WAT is dat onze Dirigent Aanstormend Talent: Wout Ligterink. Wout heeft het conservatorium gedaan, gekozen voor dirigent en is sindsdien leraar en dirigent bij Gospelkoor TODA en Muziekvereniging Wilhelmina.