Het harmonieorkest -ook wel grote orkest of A-orkest genoemd- van Wilhelmina verzorgt ieder jaar een aantal concerten in Rijssen. De muziek die het orkest speelt, bestaat uit een afwisseling van verschillende muzieksoorten, variërend van concertwerken voor symfonisch blaasorkest tot het populaire genre met bijvoorbeeld musicals en popmuziek.

Bij ieder concert staat weer een thema centraal of wordt er samengewerkt met bekende artiesten, zoals Gé Reinders en Syb van der Ploeg. Tijdens het 100-jarig jubileum gaf het orkest een concert met Ernst Daniel Smid. Vlak voor kerst wordt er traditiegetrouw een kerstconcert in de Rooms Katholieke kerk gegeven, samen met enkele koren. Ook is er om de twee jaar speciaal voor onze donateurs een donateursconcert. Met Koningsdag verzorgt het orkest de aubade bij op het park. Het orkest staat sinds 1999 onder leiding van dirigent Wout Ligterink.

Het orkest is een symfonisch blaasorkest, onderverdeeld in een aantal secties: klarinetten, fluiten/ hobo’s, saxofoons, trompetten, hoorns, baritons, trombones, bassen en uitgebreid (melodisch) slagwerk. Voor meer informatie over de instrumenten in het harmonieorkest kan je o.a. terecht op de site Orkestindeklas.nl, waar musici over hun instrument vertellen.

Kom gerust eens kijken! We kunnen op diverse plekken in ons harmonieorkest uitbreiding gebruiken, bijvoorbeeld binnen de trompetsectie en klarinetgroep. Maar ook op andere instrumenten zijn plekken beschikbaar, iedereen is welkom! Laat het ons weten en kom eens een kijkje nemen op dinsdagavond. Graag tot ziens!