Muziek is voor iedereen. Daarom gaat Muziekvereniging Wilhelmina in 2021 van start met een nieuwe groep: Wilhelmina – SLAG!.  

SLAG! is een nieuw concept voor mensen met een verstandelijke beperking (lvb), waar muziek maken met behulp van slagwerk en percussie centraal staat. SLAG! staat voor ‘inclusie’; je hoeft niet allemaal in hetzelfde orkest te spelen, maar je kunt wel met elkaar één ‘vereniging’ zijn. 

Plezier staat voorop

We starten met de eerste groep van 10 – 15 personen onder leiding van een enthousiaste instructeur. Plezier staat voorop; van daar uit volgt ontwikkeling. De snelheid en mate van ontwikkeling worden bepaald door de individuele persoonlijke mogelijkheden, waarbij er geen goed of fout is. De instructeur zet vanuit plezier in op persoonlijke ontwikkeling en groei van de leden. De wekelijkse repetities en de diverse optredens, al of niet samen met de andere leden van de vereniging, creëren positieve impact en geven een gevoel van trots op de geleverde prestatie. 

Werken met een programma

Er wordt een standaard programma-opzet gevolgd. Dit maakt dat deelnemers vooraf al weten wat er gaat gebeuren. Met de hele groep worden inspeeloefeningen gespeeld. Deze oefeningen bestaan bijv. uit motorische oefeningen om lekker op te warmen en om mentale scherpte te creëren. Daarna worden eenvoudige ritmische bouwstenen (de “muzikale fruitmand”: ap-pel ap-pel ap-pel peer) geoefend. Dit is de basis voor alle muziek die gespeeld gaat worden. Natuurlijk worden ook muziekstukken geoefend, uitgaande van de mogelijkheden van de muzikanten.

Welkom

Iedereen met een verstandelijke beperking (lvb) die wil en kan meedoen, is welkom bij Wilhelmina SLAG!; het is niet nodig muziek te kunnen spelen of noten te kunnen lezen. Ook mensen die vrolijk of rustig worden van het kijken en/of luisteren zijn van harte uitgenodigd.

Praktische informatie

Wij hebben al een aantal vrijwilligers, maar geef je vooral op als het je leuk lijkt om hierbij aanwezig te zijn! De lessen worden gegeven door een instructeur, waarbij er bij elke repetitie één zorgprofessional per 5 muzikanten aanwezig is (we kunnen helaas geen één op één begeleiding bieden). Na het oefenen wordt gezamenlijk opgeruimd. Tijdens repetities zijn we bereikbaar op 06-27037279. De muzikanten worden volwaardig lid van Muziekvereniging Wilhelmina en betalen net als ieder ander lid maandelijks contributie. De eerste 2 repetities zijn gratis! En uiteraard zorgt Wilhelmina voor de instrumenten.

De repetities zijn vooralsnog gepland vanaf 3 juni elke donderdag van 19.15-20.15 uur in ’t Morshoes, Morsweg 8C, Rijssen. Mocht dit echter vanwege corona nog niet kunnen, dan beginnen we in oktober. We houden jullie hiervan op de hoogte. 

Wil je je aanmelden of wil je meer weten? Mail dan naar info@wilhelminarijssen.nl. Als we je naam, telefoonnummer of e-mailadres hebben, nemen we contact met je op.

Met dank aan

Het opstarten van SLAG! is niet mogelijk zonder (financiële) hulp. We zijn blij met alle vrijwilligers die zich aan hebben gemeld, en ook dankbaar voor de financiële ondersteuning van Gemeente Rijssen-Holten, Amantia en HandicapNL (www.handicapNL.nl).